Booking.com

Bus lotnisko Modlin – Warszawa centrum
 


Wielkanocne menu w Emirates

Poleć znajomemu
Drukuj artykuł
Sobota, 20 Kwietnia 2019

Z okazji Wielkanocy linie Emirates przygotowały świąteczne specjały na pokładzie samolotów i w wybranych poczekalniach lotniskowych na całym świecie. Wielkanocne menu serwowane jest we wszystkich klasach rezerwacyjnych w dniach 19-23 kwietnia.

Wielkanocnych specjałów przygotowanych przez Emirates można spróbować podczas lotów z Dubaju do miast w Europie, Australii, Nowej Zelandii, USA, Argentynie, Brazylii, RPA, Ghanie i na Filipinach.

Przewoźnik pamięta również o prawosławnych pasażerach, którzy będą mogli spróbować świątecznych potraw, podróżując z Dubaju do Rosji i Grecji 28 kwietnia.

Na pokładzie na pasażerów czekają tradycyjne bułeczki drożdżowe przygotowywane ręcznie według autorskiego przepisu Emirates, z przyprawionym ciastem i skórką pomarańczową, rodzynkami sułtańskimi i porzeczkami. Z kolei dzieci mogą zjeść desery, wśród których pojawi się wielkanocny zajączek. Na wybór wielkanocnych deserów mogą liczyć podróżujący klasą premium. Pasażerowie w klasie pierwszej znajdą w swoim koszyku ze smakołykami wielkanocną edycję kulek lukrecjowych Lakrids „Egg” Dulce de Leche. Świąteczną ofertę uzupełniają potrawy inspirowane kuchnią regionalną podawane podczas wszystkich rejsów Emirates.


Wielkanocne menu Emirates. Fot.: Emirates

W dniach 21-22 kwietnia wielkanocne specjały pojawią się także we wszystkich siedmiu poczekalniach Emirates na lotnisku w Dubaju i w większości poczekalni przewoźnika na całym świecie. W Dubaju pasażerowie będą mogli spróbować tradycyjnych bułeczek drożdżowych, angielskich babeczek z bakaliami i marcepanem, ciasta marchewkowego i deseru Banoffee. Przez cały tydzień w kawiarniach Coffee Planet będą serwowane świąteczne napoje takie jak Marshmallow Mocha czy White Chocolate Breve.


Wielkanocne menu Emirates. Fot.: Emirates

W poczekalniach Emirates na innych lotniskach członkowie programu lojalnościowego oraz pasażerowie klasy pierwszej i biznes Emirates mogą liczyć na akcenty regionalne, takie jak kotlet jagnięcy po rzymsku podawany z karczochami i miętą w poczekalni Emirates w Rzymie, tradycyjna w kuchni RPA ryba marynowana w poczekalniach Emirates w Kapsztadzie i Johannesburgu, chleb wielkanocny w Kuala Lumpur czy wielkanocny udziec jagnięcy w poczekalniach w USA.

Pasażerowie podróżujący w okresie wielkanocnym będą mogli wybrać spośród ponad 4 tysięcy kanałów w systemie rozrywki pokładowej na żądanie ice, w tym przeszło tysiąc filmów z całego świata. Wśród nowości znalazły się takie filmy familijne jak Kluseczka, Krzysiu, gdzie jesteś?, Zakręcony piątek, Zegar czarnoksiężnika czy Mary Poppins powraca.


Wielkanocne menu Emirates. Fot.: Emirates


Wielkanocne menu Emirates. Fot.: Emirates

Źródło: Emirates

TAGI: Emirates, Wielkanoc, menu
PODZIEL SIĘ:
Google Plus
Twitter
Facebook